constructii unuDESPRE CONSTRUCTII UNU S.A.

S.C. CONSTRUCTII UNU S.A. Iasi, cu sediul in IASI str. POITIERS nr.2 realizeaza lucrari de constructii civile, socio-culturale, lucrari de consolidare si restaurare a monumentelor istorice si de arhitectura, constructii specifice industriei si agriculturii precum si lucrari urbane.

Mostenitoarea unei experiente de peste jumatate de secol in domeniu, firma CONSTRUCTII UNU S.A. Iasi, are un portofoliu de lucrari important. Considerata una din cele mai mari companii de constructii din zona Moldovei, firma noastra a ridicat cladiri emblema pentru judetul Iasi si zona Moldovei si s-a implicat activ in consolidarea si restaurarea unora dintre cele mai importante monumente istorice din Iasi: Catedrala Mitropolitana, Biserica Sf. "Trei Ierarhi", Manastirea Golia, Manastirea Barnova, Biserica “Sf. Nicolae” Holboca, Palatul Copiilor, Colegiul NATIONAL si din zona Moldovei: Manastirea AGAPIA, Manastirea Neamt, Pangarati, Castelul Sturdza Miclauseni, etc.

SC CONSTRUCTII UNU SA IASI este in prezent actionar la SC CARPAT BETON UNU SRL Iasi in asociere cu Heidelberg Cement Group.

PESTE 50 DE ANI DE EXPERIENTA

Compania a fost infiintata pe data de 1 aprilie 1950 sub numele de "Antrepriza de Constructii Iasi"; in ianuarie 1951 devine "Trustul de Constructii Regional" avind aria de activitate pe jumatate din Moldova, fiind una dintre cele mai importante companii de constructii din Romania.

In 1984 compania devine "Trustul General Antrepriza de Constructii Montaj" activand activitatea prin cele 5 antreprize de constructii, dintre care cea mai mare a fost "Antrepriza de Constructii nr.1".

Dupa anul 1990 Trustul si-a schimbat din nou denumirea, initial in "Consart S.A." si mai apoi, in aprilie 1992, a fost divizat in patru societati comerciale pe actiuni, independente, moment in care "Filiala nr.1" devine compania noastra: "S.C. CONSTRUCTII UNU S.A.". In prezent este companie privatizata prin metoda MEBO si are un numar de 400 de angajati permanenti.

Detalii Contact

 • SC. Constructii UNU S.A.

  Bd. Poitiers nr. 2
 • Telefon

  tel: +40 232 231380
  fax: +40 232 241428
 • Email

  office@constructiiunu.ro

Considerata una din cele mai mari companii de constructii din zona Moldovei, firma noastra a ridicat cladiri emblema pentru judetul Iasi si zona Moldovei si s-a implicat activ in consolidarea si restaurarea unora dintre cele mai importante monumente istorice din Iasi.

Ing. Alexandru MARIAN
Director General